AGODI-Academie: opleidingen voor schoolsecretariaten

Het Agentschap voor Onderwijsdiensten organiseert regelmatig opleidingen voor medewerkers van schoolsecretariaten. Concrete informatie over die opleidingen vindt u onder de desbetreffende onderwijsniveaus. Daar kunt u ook de opleidingen en PowerPointpresentaties raadplegen en downloaden.

Basisonderwijs

Nieuwigheden vanaf schooljaar 2018-2019

We organiseren opnieuw een infosessie met de nieuwigheden van de reglementering. De infosessie biedt secretariaatsmedewerkers een extra toelichting van de nieuwe maatregelen voor het schooljaar 2018-2019. We organiseren de infosessies op verschillende plaatsen en tijdstippen. Klik hier als je alle informatie wilt bekijken.

ABC-opleiding Basisonderwijs

De AGODI-Academie voorziet elk schooljaar een basisopleiding voor beginnende secretariaatsmedewerkers in het basisonderwijs. De volgende ABC-opleiding vindt plaats op donderdag 27 september en dinsdag 2 oktober 2018. Je vindt hier meer informatie.

Thematische opleidingen Basisonderwijs

De AGODI-Academie organiseert ook thematische opleidingen voor secretariaatsmedewerkers in het basisonderwijs. Voor het schooljaar 2017-2018 zijn de opleidingen afgerond. Voor volgend schooljaar (2018-2019) zijn de opleidingen over schoolregelgeving gepland vanaf september en opleidingen over personeelsregelgeving vanaf februari.

 

 

Centra voor leerlingenbegeleiding

Dit jaar wordt geen afzonderlijke opleiding voorzien voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding. Zij kunnen wel aansluiten bij de ABC-opleiding en de thematische opleidingen van het basisonderwijs. Die opleidingen gaan over personeelsregelgeving en scholenregelgeving, zoals de verloven, ziekteverlof, indiensttreding, verificatie enzovoort.

Secundair onderwijs en Deeltijds kunstonderwijs

Nieuwigheden vanaf schooljaar 2018-2019

We organiseren een infosessie met de nieuwigheden van de reglementering m.b.t. de CAO. De infosessie biedt secretariaatsmedewerkers een extra toelichting van de nieuwe maatregelen voor het schooljaar 2018-2019. We organiseren de infosessie van een halve dag op 2 plaatsen (Brussel en Gent) en 2 tijdstippen (4/9/2018 en 6/9). Klik hier als je meer informatie wilt bekijken.

ABC-opleiding Secundair Onderwijs

De AGODI-Academie voorziet een basisopleiding voor beginnende secretariaatsmedewerkers in het secundair onderwijs.
De ABC-opleiding vindt plaats op
 - maandag 10 september 2018 (voor personeelssecretariaten SO en DKO),
 - vrijdag 28 september 2018 (voor leerlingensecretariaten).
Je vindt hier later meer informatie.

Thematische opleidingen Secundair Onderwijs en Deeltijds Kunstonderwijs

De AGODI-Academie organiseert ook thematische opleidingen voor secretariaatsmedewerkers in het secundair onderwijs en deeltijds kunstonderwijs (enkel personeel). Voor het schooljaar 2017-2018 zijn de opleidingen afgerond. Voor het schooljaar 2018-2019 zijn er opleidingen over schoolregelgeving gepland vanaf oktober 2018 en opleidingen over personeelsregelgeving vanaf september 2018.
Meer info hierover en mogelijkheid tot inschrijven volgt later.

 

Je vindt hier het cursusmateriaal