WebEDISON - FAQ - Java activeren in browser

Nadat je java hebt geïnstalleerd en getest, kijk je best na of uw browser wel Java Applet toe laat. Als Java geïnstalleerd is, maar applets niet werken, moet je Java activeren via de webbrowser.

De browsers waar je best mee werkt zijn: Internet Explorer 11 en Mozilla Firefox ESR.

Edge van Windows 10 werkt niet met Java plug-in.

Google Chrome werkt niet meer met Java plug-in.

Firefox

  1. Open de Firefox browser of start deze opnieuw als deze al actief is.
  2. Selecteer in het menu van Firefox Extra en klik vervolgens op de optie Add-ons.
  3. Klik in het venster 'Add-onbeheerder' op Plug-ins.
  4. Klik op Java (TM) Platform invoegtoepassing (Windows) of Java Applet plug-in (Mac OS X) om het platform te selecteren
  5. Controleer of de optie Vragen om te activeren of Altijd activeren is geselecteerd, of klik in oudere Firefox versies op de knop Inschakelen (als er Uitschakelen op de knop staat, is Java is al actief).  Bij de extensies, dient de addon eID Belgium, te staan op ingeschakeld.

Safari

  1. Klik op 'Safari' en selecteer Voorkeuren.
  2. Klik op Beveiliging.
  3. Selecteer Allow Plug-ins (Plug-ins toestaan) en klik vervolgens op Manage Website Settings(Website-instellingen beheren).
  4. Klik op het Java-item, selecteer een optie (vragen om te activeren, altijd activeren, nooit activeren) in de keuzelijst When visiting other websites (Bij bezoek aan andere websites).
  5. Klik op Done (Gereed) en sluit vervolgens het venster met voorkeuren van Safari.

Safari Help

De volledige uitleg 'Java activeren in de browser' vind je op de Java website: https://www.java.com/nl/download/help/enable_browser.xml