Startbanenprojecten JoJo en VeVe

Vormingsaanbod 2018: Schrijf je in!

We hebben voor een interessant, gevarieerd en tof vormingsaanbod gezorgd. De vormingen zijn bovendien volledig gratis maar vooraf online inschrijven is verplicht. Schrijf je dus snel in om zeker te zijn van je plaatsje!
Klik op onderstaande links om je in te schrijven voor de gewenste vorming. Na inschrijving ontvang je per mail een bevestiging.

Algemene info

Sinds 2001 lopen binnen het Beleidsdomein Onderwijs en Vorming van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap twee startbanenprojecten:

De startbanenprojecten hebben twee doelstellingen. Enerzijds willen ze laaggeschoolde jongeren een leerrijke eerste werkervaring aanbieden in scholen, lokale besturen en organisaties. Anderzijds willen de startbanenprojecten hen de kans geven om bijkomende opleidingen te volgen. Zo heeft de jongere een extra troef in handen om duurzaam ingeschakeld te worden op de arbeidsmarkt na de tewerkstelling als startbaner.

Het JoJo-project wil scholen met een publiek van jongeren met schoolse problemen een bijkomende werkkracht bieden om te werken aan een positief schoolklimaat. Het VeVe-project streeft ernaar een verkeersveilige schoolomgeving te creëren en het school-woonverkeer veiliger maken.