AGODI-academie: opleidingen voor schoolsecretariaten

De AGODI-academie organiseert voorlopig geen fysieke opleidingen meer door de coronamaatregelen. De AGODI-academie gaat daarom 'maximaal digitaal' en werkt volop aan een digitaal opleidingsaanbod. Ontdek hieronder ons digitale opleidingsaanbod per onderwijsniveau.
 
Basisonderwijs
Nieuwigheden aan het begin van het schooljaar

Leer bij de start van het schooljaar over de nieuwe regelgeving en richtlijnen via de webinars van de AGODI-academie.

Je vindt een montage van de webinars van 31/8/2021 in de afspeellijst Nieuwigheden op het Youtube kanaal van de AGODI-academie. 

ABC-opleiding Basisonderwijs

Volg de basisopleiding voor beginnende secretariaatsmedewerkers. 

De AGODI-academie organiseert op 21 oktober een webinar over regelgeving voor scholen en leerlingen (10u30-12u00) en een webinar over personeelsregelgeving (13u00-16u00).

Kun je er niet bij zijn? Geen nood, een montage van deze webinars wordt achteraf op het Youtube kanaal van de AGODI-academie opgeladen.

Thematische opleidingen

Volg onze jaarlijkse thematische opleidingen voor secretariaatsmedewerkers over school- en personeelsregelgeving. Je kunt de eerste digitale opleidingen voor schoolsecretariaten nu al bekijken.

 

Centra voor leerlingenbegeleiding

Dit jaar wordt geen afzonderlijke opleiding voorzien voor de CLB's. Je kunt aansluiten bij opleidingen van het basisonderwijs of secundair onderwijs.

Secundair Onderwijs
Nieuwigheden aan het begin van het schooljaar

Bij de start van het nieuwe schooljaar lichten we je enkele thema's uit de nieuwe regelgeving meer in detail toe. Bekijk alvast een montage van de toelichting scholengemeenschapsinstellingen, punten ICT-coördinatie en het ambt van ICT-coördinator.
 

Download hier de presentatie pdf bestandcursus schoolsecr_SGI_ICT-coördinator.pdf (648 kB)

Download hier het schema pdf bestandSchema puntenenveloppes ICT coördinator.pdf (114 kB) 

ABC-opleiding Secundair Onderwijs

Volg de basisopleiding voor beginnende secretariaatsmedewerkers. Kies voor de opleiding voor personeelssecretariaten of voor leerlingensecretariaten.

Thematische opleidingen

Volg de thematische opleidingen voor secretariaatsmedewerkers. Je kunt de eerste digitale opleidingen voor leerlingensecretariaten nu al bekijken.

Deeltijds Kunstonderwijs
Nieuwigheden aan het begin van het schooljaar

Schrijf je nu in voor de webinar nieuwigheden en aandachtspunten in DKO voor schooljaar 2021-2022 op 23 september 2021 om 14u00. Binnenkort vind je op deze pagina ook meer informatie over de nieuwe personeelsregelgeving.

ICT-coördinator in het deeltijds kunstonderwijs  (Webinar)   *nieuw*

In dit webinar komt de gewijzigde wetgeving over het nieuwe ambt van ICT-coördinator in het deeltijds kunstonderwijs aan bod. Welke mogelijkheden zijn er om de ICT-puntenenveloppe aan te wenden? Welke bekwaamheidsbewijzen en salarisschalen zijn van toepassing? Wanneer kan een vaste benoeming in dit nieuwe ambt uitgesproken worden? Wanneer worden er overgangsmaatregelen toegekend? Dit en nog veel meer in deze interactieve sessie. Elk webinar wordt afgesloten met een uitgebreide vragenronde.

Het aantal deelnemers per webinar wordt beperkt tot 40 personen, zodat er voor alle deelnemers ruime tijd is om hun vragen te stellen. Op tijd inschrijven is de boodschap!
Er zijn 3 webinars op  dinsdag 9/11 --> 10:00 - 11:30 (=volzet) , 14:00 - 15:30 (=volzet), 15:30 - 17:00 (=volzet)
Schrijf je in !

ABC-opleiding

Volg de basisopleiding voor beginnende secretariaatsmedewerkers.

Thematische opleiding 

Volg onze thematische opleiding over Discimus op maat van de academies.