Lerarenplatform

Informatie voor personeelsleden

Wat is het lerarenplatform?

Voor het basisonderwijs loopt het project vanaf 01-09-2020 verder. Voor het schooljaar 2020-2021 wordt het lerarenplatform voor het secundair onderwijs niet verlengd.

Tijdens het schooljaar 2018-2019 liep voor de eerste keer het pilootproject 'lerarenplatform’. Dat pilootproject biedt tijdelijke leerkrachten werkzekerheid doordat ze een opdracht krijgen tot het einde van het schooljaar die voldoende substantieel is.

Meer informatie vind je op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Informatie voor scholen

Hoe kunnen scholen de gegevens uit het lerarenplatform controleren?

De monitor lerarenplatform geeft alle deelnemende scholen een overzicht van de personeelsleden die aangesteld zijn in het lerarenplatform en de vervangingen die ze uitoefenen.

Je vindt de monitor op Mijn Onderwijs. Meld je aan, selecteer Basisonderwijs, open ‘Toepassingen’ en de rubriek 'Lerarenplatform'. Je hebt toegang nodig tot het thema 'Personeel vertrouwelijk' om de monitor te kunnen zien.

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over hoe de monitor werkt? Bekijk dan zeker het instructiefilmpje hieronder en leer welke gegevens er zijn en hoe je de gegevens kunt sorteren.

Wil je meer weten over het lerarenplatform? Neem dan een kijkje in de omzendbrieven:

Instructiefilmpje monitor lerarenplatform

Dit instructiefilmpje maakt je wegwijs in de monitor lerarenplatform. De monitor houdt bij welke aanstellingen er in het lerarenplatform zijn en welke vervangingsopdrachten. Op basis daarvan wordt het inzetbaarheidspercentage berekend.