WebEDISON - FAQ - Verkeerde zending wissen

Soms kan het gebeuren dat je een zending hebt aangemaakt in jouw schoolpakket die klaar staat in WebEDISON in tab tabje%20verzenden_0.gif, maar dat je deze toch niet wil versturen. In WebEDISON kan je deze zending zelf NIET wissen, dit is op vraag van de softwareleveranciers.
Je kan de zending wel wissen via de Windows Verkenner/Deze computer (Windows) of Finder (Mac). Best controleer je eerst waar deze zending staat, door te kijken welke mappenset is geselecteerd in tab tabje%20verzenden_0.gif bij Mappen twee.
Edison-tab_verzenden_verkeerde_zendingDaarna ga je in de linkermenu naar Mappen instellenen controleert wat voor deze mappenset de map voor zendingen is, in dit geval
c:/edison.win/tosend.
Venster mappensetAls je nu via de Windows Verkenner/Deze computer (Windows) of Finder (Mac) naar deze map gaat, kan je daar jouw verkeerde zending terugvinden en wissen door de zending te selecteren en op Delete op uw toetsenbord te duwen of door rechts te klikken op het bestand en verwijderen te kiezen.
Edison-venster_verkenner_tosend

Moest het verwijderen niet lukken, dan moet je eerst WebEDISON sluiten omdat deze het bestandje vasthoudt.

Na het verwijderen moet je, als uw WebEDISON is blijven openstaan, even op functietoets F5 duwen om het scherm te vernieuwen of even een ander tabblad selecteren en dan terug naar tab Verzenden gaan. Je gaat zien dat de verkeerde zending verdwenen is.